Κιβώτιο Ταχυτήτων

Τα κιβώτια ταχυτήτων της Honda έχουν παραδοσιακά πολύ καλή φήμη και το Jazz θα ήταν απίθανο να αποτελούσε εξαίρεση.

Χειροκίνητες ταχύτητες

Το χειροκίνητο κιβώτιο των πέντε σχέσεων έχει καλή κλιμάκωση και η ροπή του κινητήρα αξιοποιείται σωστά. Η σαφής κίνηση με το ακριβές κούμπωμα και οι κοντές διαδρομές του μοχλού θυμίζουν την άριστη λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων του θαυμάσιου S2000. Η χρήση του χειροκίνητου κιβωτίου αποδυκνείεται λοιπόν πανεύκολη και απροβλημάτιστη.

Αναρωτιέται κανείς, τι άλλο ήθελε η Honda από το Jazz και δεν περιορίστηκε στην δοκιμασμένη λύση του άριστου χειροκίνητου κιβωτίου της; Η απάντηση είναι το CVT, που μοιάζει να είναι το επόμενο λογικό βήμα!

CVT ταχύτητες

CVT σημαίνει Coninius Variable Transmition, διαρκώς μεταβαλλόμενη μετάδοση. Στην πράξη σημαίνει ότι δεν έχουμε πια τις όσες αυτόματες ταχύτητες είχαν προεπιλεγεί από μηχανικά γρανάζια, όπως κάνουν τα διαφορετικών τύπων αυτόματα κιβώτια. Δεν υπάρχουν πια γρανάζια. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στων αριθμό των σχέσεων μετάδοσης. Δεν υπάρχει πια περίπτωση η μια ταχύτητα να είναι κοντή και η επόμενη μακριά για το συγκεκριμένο είδος δρόμου!

Η Honda έδωσε με την λύση του CVT μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα. Η σχέση μετάδοσης μεταβάλλεται διαρκώς ανάλογα με τις στροφές, το φορτίο, το πάτημα του γκαζιού και τις επιλογές του οδηγού! Μπορεί να γίνει πιό κοντή από την πρώτη του χειροκίνητου κιβωτίου αλλά και πιο μακριά από την πέμπτη. Και οι μεταξύ τους διαβαθμίσεις είναι θεωρητικά άπειρες!

Η λειτουργία του CVT θα μπορούσε να περιγραφεί σαν δύο τροχαλίες και ένας ιμάντας που μεταφέρει την κίνηση από την πρώτη τροχαλία στην δεύτερη. Απλή η ιδέα. Το έξυπνο της υλοποίησης είναι ότι και οι δύο τροχαλίες έχουν ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενη μεταβλητή διάμετρο. Ο υπολογιστής του CVT επιλέγει διαρκώς την διάμετρο της πρώτης και της δεύτερης με τρόπο που να ακολουθούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο οι επιλογές του οδηγού όσο και η καλύτερη λειτουργία του κινητήρα.

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτόματα κιβώτια η εξήγηση των γραμμάτων που βλέπετε είναι:
P parking για στάθμευση το κιβώτιο κλειδώνει τον κινητήρα,
R reverse η γνωστή όπισθεν,
N neutral νεκρό χωρίς επιλεγμένη σχέση,
D drive η συνηθισμένη θέση οδήγησης,
S sport θέση γρήγορης οδήγησης,
L low αργή σχέση για μεγάλα φορτία.

CVT πλήρως αυτόματο

Η επιλογή D δίνει άνετη οικονομική οδήγηση κρατώντας τον κινητήρα σε στροφές κοντά στην μέγιστη ροπή του. Είναι η πιο συνηθισμένη για γενική χρήση. Αποδυκνείεται ότι κάνει εντυπωσιακά καλά την δουλειά της!

Η επιλογή S δίνει πιο sport διάσταση στην οδήγηση αναζητώντας την μέγιστη ιπποδύναμη. Χρησιμοποιείται όπου θέλουμε άμεσα περισσότερη διαθέσιμη δύναμη με πιο σπορ αίσθηση αλλά και την ευκολία του αυτόματου.

CVT αλλά και 7 ταχυτήτων

Εκτός αυτών υπάρχει και η επιλογή 7 προεπιλεγμένων σχέσεων που εξομοιώνει την κλασσική λειτουργία των κιβωτίων ταχυτήτων που ξέραμε αλλά αφήνοντας τις αλλαγές στο jazz χωρίς εμείς να ασχολούμαστε περισσότερο. Οι 7 αυτές σχέσεις μπορούν να είναι οικονομικές με τον επιλογέα στο D, ή sport με τον επιλογέα στο S. Οι στροφές αλλαγής ταχυτήτων είναι αντίστοιχα σχεδόν 4000 και 5700.

Με χειροκίνητη D 7 αυτόματα επιλογή η λειτουργία του κινητήρα θυμίζει αυτόν ενός κλασσικού χειροκίνητου σε καθημερινή χρήση.
Με τον επιλογέα στο S 7 αυτόματα οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται στην μέγιστη ιπποδύναμη και η επόμενη ταχύτητα ρίχνει τις στροφές του κινητήρα μόλις 1000 στροφές! Συνυπολογίζοντας ότι η αλλαγή γίνεται πολύ γρήγορα, καταλαβαίνετε ότι η αίσθηση πυκνής διάταξης των ταχυτήτων θυμίζει κιβώτια αγωνιστικής χρήσης, αλλά και πάλι με την άνεση του αυτόματου! Δεν είναι πολλοί οι οδηγοί αλλά και τα κιβώτια ταχυτήτων που μπορούν να αλλάξουν ταχύτητα τόσο γρήγορα όσο το jazz και με τόσο πυκνή κλιμάκωση!

Αλλαγές ταχυτήτων από το τιμόνι

Αλλά η Honda φέρνει με το Jazz και γεύση από formula 1 στην μικρή κατηγορία. Δίνει επιλογή χειροκίνητης αλλαγής των 7 σχέσεων με λεβιεδάκια στο τιμόνι! Δεξί λεβιεδάκι για ανέβασμα, αριστερό για κατέβασμα. Κι αν κάνετε λάθος μην ανησυχείτε, η Honda που σας προσέχει διαρκώς το διορθώνει αυτόματα μη επιτρέποντας επιλογή που θα έφερνε τον κινητήρα σε δύσκολη θέση. Πανεύκολο και αποτελεσματικότατο με αλλαγές όσο το πιο γρήγορο χειροκίνητο κιβώτιο στα ικανότερα χέρια.

Συμπερασματικά

Αν και οι χειροκίνητες 7 σχέσεις ακούγονται ιδιαίτερα δελεαστικό παιχνίδι και δουλεύουν και μια χαρά είτε με τα λεβιεδάκια στο τιμόνι είτε πλήρως αυτόματα, στην πράξη θα εκπλαγείται που αποδυκνείεται ότι οι πλήρως αυτόματες επιλογές στο S ή στο D, είναι αυτές που κερδίζουν μακροχρόνια τον οδηγό κάνοντας τόσο σωστά την δουλειά τους που σπάνια ο απαιτητικός οδηγός βρίσκει πια λόγο να ασχοληθεί! Συνυπολογίζοντας μάλιστα ότι το οδηγικό στυλ καταγράφεται στην μνήμη του υπολογιστή του CVT και προσαρμόζεται με την χρήση ακόμα καλύτερα στις απαιτήσεις του οδηγού, κάνει την χρήση του CVT όσο καλύτερη γίνεται για τον κάθε χρήστη!