Εισαγωγή

Το 2001 η Honda παρουσίασε στην Ιαπωνία το Jazz, μόνο που εκεί το λένε Fit. Η μέχρι τότε παρουσία της Honda στην μικρή κατηγορία ήταν μάλλον υποτονική χωρίς ιδιαίτερα καλές πωλήσεις και χρειαζόταν οπωσδήποτε κάτι αρκετά καλό να ανταγωνιστεί τα ιδιαίτερα εξελιγμένα μοντέλα αυτής της κατηγορίας, όπως το Toyota Yaris και το Nissan Micra που πετύχαιναν πολύ καλές πωλήσεις.

Η προσπάθεια εστιάστηκε σε δύο βασικούς τομείς, όσο μεγαλύτερους χώρους γινόταν, και με την βέλτιστη οικονομία καυσίμου. Βασικότατος παράγοντας στην σχεδίαση ήταν ότι το όχημα έπρεπε να είναι ανθρωποκεντρικά σχεδιασμένο, φροντίζοντας τους επιβάτες όσο γίνεται καλύτερα. Λέγεται ότι σχεδιάστηκε από μέσα προς τα έξω, με προτεραιότητες την άνεση και κυρίως την ασφάλεια των επιβατών.

Η Honda Γερμανίας έκανε αρκετή σχεδιαστική δουλειά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και η Ιαπωνική πλευρά φρόντισε να βάλει το όλο πακέτο στην καλύτερη δυνατή βάση. Η συνεργασία έδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο χώρος στο εσωτερικό του Honda Jazz κατάφερε να είναι όχι απλά συγκρίσιμος αλλά ανταγωνιστικός με οχήματα της επόμενης κατηγορίας. Τόσο ο χώρος των επιβατών όσο και ο χώρος των αποσκευών. Η ευελιξία διαμόρφωσης του εσωτερικού με πτυσσόμενα καθίσματα έδωσε χώρο φόρτωσης πρωτόγνωρο σε αυτή την κατηγορία.

Ο κινητήρας του αυτοκινήτου εξελίχθηκε ειδικά για ροπή από χαμηλές στροφές και οικονομία στην χρήση. Συνδυασμένος με το αυτόματο κιβώτιο CVT, δίνει ιδιαίτερα απροβλημάτιστη χρήση.

Η προσπάθεια της Honda απέδωσε τα αναμενόμενα και το Ιαπωνικό κοινό το έστειλε στην κορυφή των πωλήσεων όχι μόνο της κατηγορίας του αλλά όλων των κατηγοριών, πετυχαίνοντας πάνω από 250.000 πωλήσεις στην Ιαπωνία τον πρώτο χρόνο, εκτοπίζοντας απ' την κορυφαία θέση την μόνιμη παρούσα επί σειρά ετών Toyota Corolla.

Το σχεδιαστικό σύνολο του Jazz αποτελεί χωροταξικό ορόσημο στην μικρή κατηγορία. Προσέξτε τις γραμμές των αυτοκινήτων της κατηγορίας του που παρουσιάστηκαν μετά από αυτό και την προσπάθεια να αντιγράψουν την επιτυχία του.