Διαστάσεις

Οι εξωτερικές διαστάσεις του Honda Jazz είναι οι τυπικές της κατηγορίας του. Με μήκος 3,845 μ. βρίσκεται μάλλον λίγο κάτω του μέσου όρου, μιας και τα τελευταία μοντέλα της κατηγορίας περνάνε πια οριακά τα 4 μέτρα. Το κάπως ασυνήθιστο ύψος του (1,525 μ.) είναι αρμονικά συνδυασμένο με τις γραμμές του ώστε όχι μόνο δεν δείχνει υπερβολικό, αλλά τελικά περνάει μάλλον απαρατήρητο! Αυτό που περνάει ακόμα πιο απαρατήρητο και είναι μάλλον δύσκολο να φανταστεί όποιος δεν μπει στην καμπίνα του Jazz, είναι οι ασυνήθιστα μεγάλες εσωτερικές διαστάσεις. Η προσπάθεια της Honda πέτυχε απόλυτα.

Οι διαστάσεις του χώρου των επιβατών είναι άμεσα συγκρίσιμες με αυτοκίνητα της επόμενης κατηγορίας. Στο πίσω κάθισμα κάθονται άνετα δύο ιδιαίτερα εύσωμα άτομα, ή και τρία άτομα που προσέχουν καλύτερα την δίαιτά τους!

Δείτε στην παρακάτω εικόνα τις διαστάσεις και ψάξτε αντίστοιχες διαστάσεις μεγαλύτερων μοντέλων. Έτσι μόνο θα διαπιστώσετε πόσο εκπληκτικό παραμένει σχεδιαστικά σε εκμετάλλευση χώρου το honda jazz, αν και ακόμα έτσι αν δεν καθίσετε μέσα στο jazz δεν θα μπορέσετε να εκτιμήσετε πλήρως τι σημαίνουν αυτές οι διαστάσεις.

Ο χώρος αποσκευών είναι κορυφαίος της κατηγορία του, με 5 επιβάτες και χωρίς συμβιβασμούς χώρων του σαλονιού ανέρχεται σε 380 λίτρα, μια χωρητικότητα που ακόμα και αυτοκίνητα της επόμενης κατηγορίας δυσκολεύονται να προσφέρουν. Δείτε για παράδειγμα σε πόσο μεγαλύτερο αυτοκίνητο πρέπει αν φτάσετε για να βρείτε έστω και λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Πολύ μεγαλύτεροι χώροι είναι διαθέσιμοι με την αναδίπλωση των πανέξυπνα σχεδιασμένων καθισμάτων, αλλά αυτά είναι στο τμήμα μαγιά καθίσματα.