Γενικά για το νέο Jazz 2ης γενιάς

Honda Jazz 2ης γενιάς: «…επαναπροσδιορίζοντας την κατηγορία Β»

 

 

• Νέα πλατφόρμα, σχεδίαση αμαξώματος, κινητήρες, κιβώτια και εσωτερικό

• Εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα του σημερινού μοντέλου

• Ακόμα πιο ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό

• Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και εντυπωσιακή οικονομία μέσω νέων κινητήρων VTEC

• Πορτμπαγκάζ Double-Trunk αυξάνει την ευελιξία του χώρου φόρτωσης

• Υλικά και σχεδίαση εσωτερικού υψηλής ποιότητας

• Στην Ελληνική αγορά είναι ήδη διαθέσιμο από την 1η Νοεμβρίου 2008

Το νέο Honda Jazz σκοπεύει, για μία ακόμα φορά, να επαναπροσδιορίσει τις παραμέτρους της πρακτικότητας και της ευρυχωρίας εσωτερικού στην κατηγορία Β. Το 5θυρο hatchback στοχεύει σε κορυφαία ευρυχωρία εσωτερικού στην κατηγορία του, σε συνδυασμό με σημαντικά βελτιωμένη οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO2 (1.4 i-SHIFT και 1.2). 

 

Λίγα λόγια από τον επικεφαλής της ομάδας εξέλιξης

Το Νέο Jazz παραμένοντας πιστοί στις βραβευμένες Αρχές μας και  προσπαθώντας να βελτιωθούμε σε κάθε τομέα σχεδίασης ξεχωριστά.

Στην εξέλιξη ενός αυτοκινήτου, συνήθως, εκείνο που απασχολεί την ομάδα εξέλιξης είναι να καθοριστούν οι προτεραιότητες και θα εξισορροπηθούν τα διάφορα στοιχεία που πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτό. Επομένως, για τα περισσότερα αυτοκίνητα, η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους σημαίνει να δοθεί έμφαση σε μία συγκεκριμένη ομάδα χαρακτηριστικών εις βάρος των υπολοίπων.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Μπορεί να θέλετε να μεταφέρετε ένα μεγάλο φορτίο, λίγο μακρύτερο ή μεγαλύτερο απ όσο περιμένατε. Μπορεί να χρειάζεται να πάτε ένα μεγάλο ταξίδι με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Ή απλά να βγείτε μία βόλτα για να διασκεδάσετε και να ξεκουραστείτε. Οι πελάτες μας λένε ότι θέλουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε ένα μικρό αυτοκίνητο.

Το νέο Jazz δημιουργήθηκε ως απάντηση σε όλες τις απαιτήσεις της καθημερινής ζωής, όπως το ξαφνικό και το απροσδόκητο. Το αποτέλεσμα πριν από 6 χρόνια ήταν, το Jazz να αποκτήσει οπαδούς σε αγορές σε όλο τον κόσμο και να αποδειχτεί μία πραγματικά παγκόσμια φιλοσοφία.

Το ολοκαίνουριο Jazz είναι πολύ απλά η ίδια φιλοσοφία, από μία νέα διάσταση, ανεβάζοντας και πάλι τον πήχη, για να ανακτήσει την πρώτη θέση σε όλους τους τομείς για μία ακόμα φορά. Και για να προσαρμοστούμε καλύτερα στις ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς, προσπαθήσαμε όχι μόνο να ξαναφέρουμε κοντά μας τους σημερινούς κατόχους του Jazz, αλλά και παράλληλα να προσφέρουμε το ιδανικό αυτοκίνητο στους ανθρώπους εκείνους που τροποποιούν τις ανάγκες τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις αλλαγές στο μέγεθος  της οικογένειας ή το στάδιο ζωής, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Γι’ αυτό, το νέο Jazz έχει αυξηθεί σε μέγεθος εσωτερικά και εξωτερικά, διατηρώντας όμως τον ίδιο κύκλο στροφής. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους τομείς του αυτοκινήτου. Το νέο Jazz σχεδιάστηκε για να προσφέρει αντιληπτή αξία πολύ υψηλότερη από το σύνολο όλων των βελτιώσεων που έχουμε εφαρμόσει.  

Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε και πάλι σε μια γνώριμη κατάσταση: Να ξεπερνάμε τα συνήθη ‘είτε/ή’ με ‘και’, επεκτείνοντας τα όρια της συνολικής απόδοσης όσο περισσότερο μπορούμε. Όχι μόνο για μερικές ή ακόμα και αρκετές παραμέτρους επιδόσεων, αλλά για ΟΛΕΣ τις παραμέτρους ταυτόχρονα. 

Nα δημιουργήσουμε για μία φορά ακόμα το απόλυτο όχημα για όλες τις χρήσεις σε πραγματικές, καθημερινές συνθήκες.

Kohei Hitomi

 

Επικεφαλής Μηχανικός, υπεύθυνος εξέλιξης του νέου Jazz